HTML

Okuláré

Friss topikok

Címkék

Szanatóriumi nyugalomban töltötte szabadságát a miniszterelnök

2020.08.17. 10:45 Warga Marcell

 

6-old-towne-southampton-new-york-luxury-estate_1.jpg

 

 

- Oda vagyok az ilyen tökös, érintetlen falusi helyekért – jegyezte meg a miniszterelnök, és Riccione Golden Lux márkájú nyugágyába roskadt. Ebben az évben szabadságát egyik veje tanyasi kécójába visszahúzódva töltötte. A sivár tájat leánder-ligetek, hortenzia-csalitok és bromélia-bozótosok tarkították. A kettős szögesdrót övezte kert aljában sportpályák és pár delfinárium jellegű üvegmedence segítették a kikapcsolódást.

A hatalmas tó távoli, derengő csíkként kéklett alattuk.

- Holnap reggel mindenki tovább alhat – kacsintott a miniszterelnök testőreire, és megkínálta őket egy doboz Lidl maláta itallal. – Ilyen domborzati viszonyok közt a védelem szilárdsága elégséges az ellenséges térnyerés elreteszelésére.

- Megint háborúzol, papa? – röhögött föl egyik unokája. – Inkább élvezd a látványt. Nézd, ott krúzol a szomszéd egy Bugattival.

- Meg kell tanulnod, fiam, az erőkülönbséget érvényesíteni kell. Ez a terasz például kiválóan alkalmas huzagolt lövegek szegélyezte várerődnek.

- Kész a fasírt! - kiáltott ki a konyhából felesége.

A kormányfő fölpattant.

– Ha így sürgetsz, anyjuk, éjszaka nem hagylak aludni.

Csibészes mosolyt villantott a másikra.

- Valakinek őrállásban is kell maradnia.

Másnap a helyi szupermarketben kellemetlen helyzet alakult ki. A kormányfő az üzlet területét bevonta a nemzeti együttműködés rendszerébe, s a mögötte álló nyugdíjast jelölte ki a számla kiegyenlítésére.

– Csak a megtakarításaid helyezem biztonságba, tata – förmedt az SZTK szemüveges öregúrra. – Látom, nem vagy képes értelmes vitára. Kedves nejedet is megkínálhatom egy sallerral.

Az elősiető biztonsági őr hamar lecsendesedett, a miniszterelnök védelme ugyanis Sauer bajor tábornok metódusán alapult, aki a védők és kézifegyverek elhelyezését alapvetően gyűrű alakú, kopasz alakzatban koncentrálta, de a járási rendőrkapitány felügyelete alatt.

Shoppingja végeztével a család kúszógyakorlattal közelítette meg a helyi szabadstrandot. Szempillantás alatt fölvették harcállásaikat. Rohamban napozóágyakat és pár felfújható unikornist zsákmányoltak, egy napernyője védelmében ellenállást tanúsító rokkantnyugdíjast a miniszterelnök saját kezűleg, waza-arit érő combhoroggal hatástalanított.

- Az ilyen anyagias figurákkal csak vashideg logika és csigavér elegyével lehet tárgyalni – jegyezte meg.

- Az országot gazdasági árnyékhatalmak fosztogatják – tette hozzá már egy frissen rekvirált hordó tetejéről. – Ez ellen védekeznünk kell. Ezt hívják szuverenitásnak.

Valamelyik strandoló a megyében megszűnt munkahelyek iránt érdeklődött, de a heves pergőtűz visszavonulásra késztette. Egy tamáskodó, ugribugri pedagógust ugyancsak TEK-szabvány, tanári balhoroggal csendesítettek le.

Ebéd után a miniszterelnök lepihent. Bajonettel görögdinnyét magozott, végignyúlt Parvenu Plus márkájú lócáján. „Bőség és nemzet” című tanulmányának vázlatán elmélkedett.

Gondolatai minduntalan elkalandoztak. „Európa holdkóros módon saját vesztébe tántorog”.

Kétségek között szunnyadt el.

Álmában ókori csatát vezényelt, aranyszínű helóták mindenféle hopliták háta mögül parittyaköveket dobáltak az ellenségre. A phalanx egy pillanatra sem bomlott föl. A végső roham során a közelharc már puszta kézzel folyt.

Az álmodó elmosolyodott.

Egy hét múltán kisimult arccal tért vissza a közéletbe. - Sikerült teljesen feltöltenem a cellákat - jelentette ki. - Kormányom a mai naptól szilárd alakzatba fejlődve folytatja szabadságharcát – fejezte be hívei hangos ovációja közepette.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wmarcelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4416166510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása