HTML

Okuláré

Friss topikok

Címkék

Laphullta

2016.10.08. 15:15 Warga Marcell

alc.jpg

 

- Hatodik éve machinál fordított Robin Hoodként a kormányfő – nyilatkozta a Daily Telegraph mai számában Fiser Tibor sorjázó a Rottenbiller utcából. – Ebben az időszakban az ország GDP-je 2,5 százalékkal nőtt (ami harmada a szomszédos Szlovákia vagy Románia növekedésének). Közben az alsó jövedelmi harmad reálkeresete 0,8 százalékkal, a leggazdagabbaké pedig 30 százalékkal emelkedett.

A rokonszenves lakatos időnként saját családját is meglepte mélyreható makroökonómiai ismereteivel. Nem először adta jelét közéleti érdeklődésének sem, rendre megörvendeztetve a Szomjas Szipirtyó tivornyázó törzsközönségét.

Bosszúsan kortyolt Borsodijából.

- És akkor a köpcös hordószónok apja bagóért megvárásolja József Nádor alcsúti kastélyát – folytatta -, felesége Szolnok megyei családi birodalmat épít, veje milliárdos közbeszerzések sorát nyeri. Cserébe komplett közsötétséget produkál.

A radikális megállapításoktól nem idegenkedő sorjázó a pult felé mozdult újabb korsójáért. 

Szája széle megrándult.

- Most nem beszélek a pohos óvodai barátról, aki lassan teljes Fejér vármegyét birtokolja.

A söntés bádogján áthajolva tüzet kért Csutorás csapostól.

- A nyugati sajtó annyira tudatlan a kelet-európai történelem tényeit illetően, hogy tücsköt-bogarat elhisz. Az ebből eredő prókátori attitűd mára szinte bűnpártolásnak tekinthető. Lassan nincs olyan szélsőjobb tömörülés, amelyik ne vette volna pártfogásába a zömök svindlert, leginkább lelketlen migráns-politikája kapcsán, legföljebb a neonácik túlságosan tartózkodónak tartják. Mások lelkesen védelmezik nem létező vádakkal szemben, például hogy betiltotta volna az abortuszt, miközben felelőtlenül fedezik feslett média-politikáját. Ezalatt egyes orgánumokat már csak a jogállam utolsó foszlányai tartanak lélegeztetőgépen. 

A szenvedélyes sorjázó nem bánta, hogy ingoványos talajra tévedt. Arca bíborszínűvé vált.

- Vagy hogy nácikkal árulna egy gyékényen! Lásd Szálasi utolsó bajtársa csaknem tökéletesen kisuvickolt szobrának friss esetét. Vagy amikor dafke kitüntette bulldózerképű pennaprostiját, és akkor mindenki az ellenzék gyenge kvalitásait elemzi. Mintha nem egy egész ország aludt volna el vészesen.

Remegő kézzel elnyomta a csikket.

- Na, én is elvonulok hajcsizni – szögezte le, és kifelé indult. 

Egy, addig mobilján matató szesztestvér közbeszólt.

- Most végzik ki a Népszabit.

- Na ugye! - Fisher arcáról olyan elégedettség sugárzott, amilyet utoljára talán Cassandra érzett, amikor richtig igaza lett.

A többi fizimiskáról nem lehetett eldönteni, az új hír átütötte-e tulajdonosa ingerküszöbét.

Az égen, mint megannyi közömbös üvegszilánk, hunyorogtak a csillagok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wmarcelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3511780727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása