HTML

Okuláré

Friss topikok

Címkék

Kovács ügynök jelentése

2017.05.01. 13:00 Warga Marcell

 

 

Tisztelt Főhadnagy Úr!

 

Biztos forrásból értesültem, hogy Soros György, a világ 29. leggazdagabb embere valójában avatar. A sunyi spekuláns egy Szíriuszon székelő, borjú nagyságú, svábbogárszerű lény holografikus reprezentációja.

Állítólag korábban sikerült Miniszterelnök Urat is befolyása alá vonnia, ő azonban átlátott a szitán, és - eltépve a köré font alattomos zsinegeket - sikeres ellentámadásba lendült. Oroszlánként veszi föl a küzdelmet e milliók szenvedéseiből meggazdagodott bankoligarchával. 

Tisztázatlan okból egyelőre némelyek ellene fordultak, sőt állítólag még nemzetközi párttársai is értetlenkednek (egyenesen rátámadtak! - csak mert megvédte országát a határokat elözönlő hordák ellen!)… Bolond világ.

Küzdelmében szerencsére sikerült hű szövetségesekre találnia, ilyen bizonyára Főhadnagy Úr, valamint jómagam. A népszerű síkföldi Charles Bronson is látványosan fölzárkózott régi harcostársa mellé (bár jelentem, Köztársasági Elnök Úr arcára hírek szerint újabban valami vérszomjas kreatúra akaszkodott, a felismerhetetlenségig eltorzítva korábbi vonásait. Amint további hírek lesznek az ügyben, jelentkezem).

A közhangulat ennek ellenére kiváló. Mindenki jókat derül, ahogy Miniszterelnök Úr a minap a hátsó ajtón beosont ellenségei főhadiszállására, és cselből megígérte, hogy komolyan fontolóra vesz egyes érveket, melyek terve ellen szólnak, nevezetesen hogy felszámolja végre az ellenséges ügynökök képzése végett létesített Jedi Templomot. Bent persze egészen másakat mondott, mint odakint - végig tudta a selma, hogy bekerítették és el akarják veszíteni, de macskaügyességgel sikerült egy kaméleon álcáját magára öltenie.

Az mindenesetre kezére játszik, hogy a Szíriusz-Föld távolság 8 fényév, így megérzéseire hagyatkozva van ideje kifundálni a lépéseket, mielőtt az a svábbogár által irányított digitális vénség újból akcióba lendül.

(Zárójelben megjegyzem, némelyek szerint mégis az idő múlik. Még táboron belül is. Hogy a reflexek rozsdásodnak, egyesek szerint még a barázdák is mélyülnek Miniszterelnök Úr arcán, csak a nagyvonalúan kiengedett nadrágok állják szilárdan az idők vasfogát. De ezek csak elszigetelt vélemények, kezelje is őket úgy, Főhadnagy Úr.)

A Jedi Templom persze tovább áskálódik. Mostanában repülővel szállított Smith ügynökök vonulgatnak szórványban az utcákon, említést alig érdemelnek, futó maszat a járdán, mozgásuk is látványosan céltalan. (Nota bene, egy informátorunk szerint Bronson bajsza az egyik idétlen transzparens miatt mostanság furcsán barnul, legalábbis sajátos mélysárgában szivárog alá a cserzett arcon.

A rátapadt lény miatt nehezen megítélhető. Az egész ügyet még értelmeznem kell.)

Az mindenképpen előnyünkre válik, hogy az ellenséges média kezd megzavarodni. Minduntalan keveri a szezont a fazonnal, diktátort a purifikátorral, Lendvai Ildikót Lévai Anikóval, ami előnyösen malmunkra hajtja a vizet. A Smith ügynökök is mintha kezdenének lefagyni.

Persze lehet, hogy csak készülődnek valamire.

A lakosság időben értesült, hogy Miniszterelnök Úrnak sikerült megvédenie álláspontját - egyes egyedül az ellenséges erők fő bunkerében! Csak az zavart meg párakat, hogyan lehet e sivár támaszpontot egyidejűleg a szabadság földjének is nevezni, e szál még elvarrásra szorul.

Az agg hologram-svihák aknamunkája nem lanyhul, változatlanul a nemzet eredményeit veszélyezteti. Ügyes fogás, hogy Miniszterelnök Úr válaszul nemzeti konzultációt indít, az emberek elvárják tőle. Vidéken lassan azon sem csodálkoznának, ha egy szép napon brüsszeli lézer-anyahajó jelenne meg az égen, és energia-nyalábjaival próbálná eredményeinket megsemmisíteni.

Szerencsére Miniszterelnök Úr érti, minden segélykérő jelzés valójában figyelmeztetés, és vice versa. (Kis színes: egy féllábú spionom szerint Miniszterelnök Úr a minap megpróbált Twitterezni, de belegabalyodott a francos technikába. Állítólag inkább nekiállt leoperálni azt a rákszerű lényt Bronson arcáról, sajnos tevékenykedése óta a féllábú szerint szörnyű bűz terjeng a Várban.)

Összegzésképp megerősítem, a helyiek pontosan értik Miniszterelnök Úr szóhasználatát. Amikor így fogalmaz: „aki átengedi a migránsokat a kerítésen, annak leszármazottjai már egy más világban fognak élni”, egyként facsarodik görcsbe a szívük. 

Azt a fordulatát kevesebben veszik, hogy „soha nem fogja megengedni, hogy a politikai szempontok a jogi megfontolások fölé kerekedjenek”, ezen még csiszolni kell. Annak is neszét vettem, hogy a Smith ügynökök újabb vonulásra készülnek.

Remélem, Miniszterelnök Úr ráébred végre saját erejére.

Abban is bízom, Főhadnagy Úrnak így, kötésig a munkában állva is marad néha ideje arra, hogy gallérja mögé hajítson egy stampedli szilvóriumot. Csinos kuzinját külön üdvözlöm!

  

Alázatos szolgája, 

 

Kovács ügynök

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wmarcelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3312471147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása