HTML

Okuláré

Friss topikok

Címkék

A pestises biliárdgolyók esete

2021.11.19. 15:16 Warga Marcell

 

ronnie-o-sullivan-764663.jpg

 

Ronnie O’Sullivan hatszoros világbajnok, minden idők legnagyobb, és valószínűleg legszínesebb profi sznúkerjátékosa. Esetében elmondható, hogy az alma messze gurult a fájától: édesapja gyilkosságért 18 évet ült (igaz, a kedves mama adóelkerülésért pár évvel megúszta). Ronnie évtizedekig küzdött depressziójával, a droggal és az alkohollal, míg végül - számtalan pszichiáter elfogyasztása után - a futás meggyógyította. Nyert 10 ezer méteren versenyt, írt könyvet az elmeműködést serkentő táplálkozásról, a 2018-as Mesterek Tornáját pedig rózsaszínre festett körmökkel nyerte meg, csak hogy így is demonstrálja a mellrák elleni küzdelem fontosságát.

Az idei British Openen sem tagadta meg önmagát, és a versenyt megelőző sajtótájékoztatón kiselőadást rögtönzött a koronavírusról.

-  Nem értem a Borist – töprengett. – Legnagyobb baj, hogy ő sem érti önmagát.

Kiöltötte nyelvét.

- Pedig pofonegyszerű. Ez a járvány olyan, pont, mint a sznúker: az ember játszik, koccannak a golyók, mindenki jól érzi magát, amikor egyszer csak szegény golyók elkezdenek szétesni. Mondjuk minden harminc koccanás után szétmállik egy. Így pedig nem lehet rendesen játszani. Mit lehet csinálni?

Mellényéből laposüveget vett elő.

- Letesszük a dákót, na jó. Berekesztjük az ütközéseket. De akkor leáll minden. A játéknak a koccanás a lényege.

Körbepillantott. 

- Mi van még, uraim?

Meghúzta a Bombay Sapphire 47% feliratú üvegcsét.

- Lehetne például ilyen varázsfolyadékunk: csak nem megisszuk, hanem minden golyóra cseppentünk egy kicsit. Ettől a fertőzött golyók foszforeszkálni kezdenek, és onnan kezdve lehet megint játszani, csak kerülni kell a világító gojszlikat.

Galamb tévedt a Marshall Aréna bonyolult terébe, riadtan röpködött föl-alá.

- Igen, jól sejtik, ez lenne a teszt. Mit lehet csinálni még, firkászok?

A madár megakadt a csarnok nagydíjas tetőszerkezetében, halálra váltan verdesett.

- Tegyük fel, itatósba tekerjük a golyókat; de szorosan, hogy azért guruljon. Viszont a papír redukálja a germók átadását. Nem állítom, hogy kényelmes, oké. Legyen az eljárás neve az, hogy maszk.

Az újdondászokra emelte a ginesüveget.

- Ideális nyilván az volna, valami vírustaszító lakkal bevonni minden egyes golyót; de úgy tűnik, a lakk sem tuti, ráadásul idővel kopik is.

Egy vakmerő szakíró föltette volna a kezét, de Ronnie rámennydörgött.

- Erre ez a köpcös marha egyedül a vakcinát nyomatja! Mint aki a fotel egyetlen lábán kíván egyensúlyozni, mint egy kerge akrobata, csak mert a többi láb számára zsenánt, nem érti, esetleg idegen a cizellált lelkétől. Mely amúgy köztudomásúlag a brit néplélek foglalata. Tudja, mennyien haltak meg idén idehaza kovidban? TUDJA???!

Hátravetette magát az interjúszékben, nyelvét indulatosan kiöltötte.

Átmenet nélkül a firkászokra vigyorgott.

– Látják, ezért foglalkozom politika helyett inkább biliárddal.

Az incidensnek nagy sajtója volt másnap, főleg, hogy Ronnie három sima frémben verte Ricky Waldent; a laposüvegről kiderült, hogy csapvizet tartalmazott, és még a galamb is kiszabadult valahogy a tomboló csarnokból.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wmarcelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3016754496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása