HTML

Okuláré

Friss topikok

Címkék

Zagy

2020.01.05. 17:01 Warga Marcell

W. Butcher híresen nem állhatta a cicózást. Ha megkívánt valamit, megszerezte. Mivel Johnny N’dvad a gyerekkori barátokban esztelenül bízott, az a néhány homokpogácsa a hajdani Vorosilov óvoda udvarán szilárd támaszt nyújtott a tulajdonosi szemlélet üstökösszerű kibontakozásának.

Pár szállodalánc, útépítő holding és mobilhálózat után Butcher egy reggel hirtelen felindulásból megvásárolta a Nemzeti Palládium Műveket. Mindig is vonzotta az ércbányák fémes illata. Egy rinocéroszvadászaton az is megütötte fülét, hogy a platina e rokonát gázelektródákhoz használják, és ez kellemes reminiszcenciákat keltett benne.

Arra senki nem számított, hogy a szomszéd birtokon váratlanul kivágják a rotángültetvényt. Egy kókadt arcvonású zugügyvéd, valami Rákász szerencsére megsúgta, hogy a telket jövőre belterületnek minősítik, addig banánhulladékból biogázt lehetne ott csinálni, ami király ötlet, mióta mindenféle asperges tinik magyarázzák a tutit őrizetlenül a világban.

Butcher pedig szerette a banánlikőrt. A bánya zagytározóját kiválóan lehetett biogáz lefojtására használni. Rákász ugyan ajánlott valami vegyészt, de Butcher jobban szeretett a magafajta, egyszerű emberek között tevékenykedni.

Újév beköszöntével szokás szerint Johnny verandáján gyűltek össze. Dinnye nagyságú Bang&Olufsen füleseket viseltek, a szomszédos krikett-stadionban fülsiketítően gyakorlatozott a csapat.

– Iszonyú bűz van – ordította Johnny. Megfordította a gnúlapockákat a grillen. – Egy csomó bányásznak állítólag rohad a faluban az orra.

- Nem értem – ordította vissza Butcher. Megigazította a fülest, mert visszhangzott. – Én csak beleengedtem egy kis banánlét a horgásztóba.

 - Beengedtél száz tonna biomasszát egy extrém lúgos zagytározóba.

Johnny vigyorgott. Imádta a gnúlapockát.

- Nem baj, a bányát visszavásároljuk. Csak azt nem tudom, mit csinálok, ha a zuglapok elkezdik fölnyomni a fotókat azokkal a szerencsétlen orrokkal.

- Média-nácik – szisszent föl Fatty Lou. Megégette a száját, neki is mindene volt a gnúlapocka.

- Ki beszél itt kokain-orrokról?! – fortyant föl Striped Hair. Fájdalmasan ő is az ujjait szopogatta. – A médiát majd én elrendezem.

Johnny átható pillantást vetett rá. Nagy szívfájdalma volt, hogy a 62 orgánumot felölelő Central Brainwash Foundation nem volt képes megakadályozni pár m’wabai weblapocska makacs tenyészését.

Striped legyintett.

- Tudjátok, van az a vén kafferbivaly, nyolc nyelven köszön az állatkert látogatóinak. Na, az öreg állítólag tavaly zaklatta az egyik ünőt, elborította az agyát a sok érzés. Ne egyek több gnúlapockát, ha ezt akármennyi orr űbereli.

- Zaklatás!, zaklatás! – szaladtak szét sivalkodva a veranda tetején hallgatózó bólogatómajmok is.

- Nem is hülyeség. - Elkészült a gnú, Johnny körbeballagott a tányérokkal.

Martellt öntöttek a gyümölcsmosó kelyhekbe. Egyet odalöktek Butchernek.

- Nesze kis zagy, Wallet!

Röhögtek.

Felhők úsztak az égen, nyomukban furcsa homály támadt, mintha szürke festékkel öntötték volna le a várost. Néma árnyék folyt végig a pálmatetőkön, a pálmatetők alatt kuporgó lakosokon, a napszítta bútoron, a szobákban álló tévékészülékeken és a megannyi klaviatúrán, melyeken már a másnapi vezércikkeket pötyögték szorgos kezek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wmarcelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4415394698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása