HTML

Okuláré

Friss topikok

Címkék

Ellenzék járvány idején - archív

2020.04.04. 17:35 Warga Marcell

 

hini1.jpg

 

Időnként érdemes beleolvasni régi idők híreibe. A múlt nagy igazságokra tanít minket. 

2009-ben influenza világjárvány tört ki, az ún. H1N1 altípus egy sertésekből eredő, agresszív mutációja okozta. Mexikóból indult év elején, 2009 júniusában nyilvánították pandémiának.

Az áldozatok 80 százaléka 65 évesnél fiatalabb volt. Légúti szövődmények főleg az asztmásokat,  erősen elhízottakat és a kismamákat fenyegették.

Az oltóanyag fejlesztését számos helyen megkezdték, Magyarországon is. A vakcina végül hatékonynak bizonyult, csak tojásallergia esetén volt némi óvatosságra szükség.

A korabeli magyar sajtó nagy terjedelemben foglalkozott az eseményekkel.

Alábbiakban álljon itt néhány részlet, ellenőrizhető módon, a netről idézve.

 

2009 április 28.

Az Egészségügyi Világszervezet a készültségi szint emeléséről döntött, világméretű járvány kitörésétől tart. Nemrég sikerült megállapítani a vírus génállományát. Eddig 1757 gyanús esetet vizsgáltak világszerte, Európán kívül Kanadában 6, Mexikóban 33, az Egyesült Államokban 40 megbetegedést igazoltak.

Magyarországon még nincs jele a fertőzésnek, de zajlanak az előkészületek. Falus Ferenc országos tiszti főorvos elmondta, ismert a vírus génszerkezete, ha arra szükség van, megkezdődhet Magyarországon is a vakcinák gyártása.

2009. július 20.

Gyártják az új influenzavírus elleni oltóanyagot Magyarországon. Hetente kb. 500 ezer adagot állítanak elő. Nagy-Britanniában drámaian nőtt a megbetegedések száma, Magyarországon még viszonylag kevés fertőzést észleltek. Van idő felkészülni – nyilatkozta Falus Ferenc.

 

hini2.jpg 

 

2009. július 22.

Meghalt az első új típusú influenzával fertőzött férfi Magyarországon. A vírus eddig 37 embert betegített meg itthon – jelentette be Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Példátlan sebességgel terjed az új influenza – közölte a WHO. - A betegség főleg a túlsúlyosokra és terhesekre jelent veszélyt.

A sukorói lopást nem lehet tovább leplezni – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András helyettes pártszóvivő. Kérdésre, hogy elhunyt egy 41 éves férfi Magyarországon az új influenzában, a Fidesz nevében részvétét fejezte ki.

Július 23.

A kormány felkészülése elégtelen. A már halálos áldozatot is követelő influenza magyarországi terjedése ellen hatékony lépéseket kellett volna tenni - nyilatkozta Szijjártó Péter pártelnöki stábvezető. – Az oltóanyagot gyártó cég tulajdonosi hátterét illetően súlyos kételyek merülnek fel.

Augusztus 5.

Pesti Imre ellenzéki szakpolitikus „pancser kormánynak” nevezte a Bajnai-kabinetet. Mint elmondta, üzleti kérdést csinálnak az influenzajárványból. Hónapok óta tudni lehet, hogy fenyeget, a kormány azonban a mai napig „kísérleti megoldásokat" tesztel. Valamilyen oknál fogva nem nyilvános a szerződés az oltóanyagot gyártó céggel.

Augusztus 28.

Ingyen akarja dolgoztatni a háziorvosokat az állam – nyilatkozta egy ellenzéki hírben lévő háziorvos, aki megtagadta az ingyenes influenza elleni védőoltás beadását. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke úgy tudja, a háziorvos kezdeményezéséhez számos kolléga csatlakozott.

Szeptember 8.

A sertésekből kiindult új influenza rendkívül fertőző, de a betegség lefolyása az esetek többségében enyhe – jelentette ki Hajnal Ferenc belgyógyász professzor. Hozzátette, ebben a fázisban valamennyi vakcina kísérletinek tekinthető.

Szeptember 28.

Dr. S. Zsuzsanna gyermekorvos szerint az új védőoltást alig tesztelték, sem gyerekeknek, sem terhes anyáknak nem ajánlja. Kérdések sorát vetette föl: ki vizsgálja az oltás késői következményeit? Tényleg mindent be kell vetni egy új oltóanyag felhasználásáért? Miért lehet Magyarországon büntetlenül pánikot kelteni?

 

hini3.jpg

 

Október 4.

Egy 30-as években, Amerikában feltűnt vírustörzsből készült a magyar vakcina - írta a hirtv.hu. –  Az oltóanyag nincs a jelenlegi vírusra szabva, erősítette meg Dr. Tóth Kálmán gyermek-infektológus is.

Október 15.

- Aki már kérte a vakcinát háziorvosánál, furcsa dolgokat tapasztalhatott. Sokan azt tanácsolják, inkább ne oltsanak. Székely Tamástól Barack Obamáig mindenki kampányol az oltás mellett, de Magyarországon a háziorvosok ellenállnak. Pedig az oltóanyag 1962 óta ezzel a technológiával készül, minden évben a várható új vírustörzshöz igazítva – tárta szét a kezét dr. Ócsai Lajos, az ÁNTSZ főosztályvezetője. – Egyetlen újdonság, hogy az eddigi másfél millió ember helyett idén a helyzet súlyosságára tekintettel ötmilliót kellene beoltani.

Október 17.

A WHO megint ráerősített, szárnyra bocsátottak egy új hisztériát - írja a Magyar Nemzet. - Hogy hatásosan riogathassanak, a minisztérium emberei lassan azt is a H1N1 influenza áldozataként fogják hirdetni, akit vonat csapott el egy átjáróban. A miniszter arról beszél, hogy viharos tempóban közeledik felénk az új influenza, és sok halálos áldozata lesz, ha nem oltatjuk be magunkat. Mi ez? Kísérleteznek rajtunk, mint a patkányokon?

Október 18.

A legnagyobb ellenzéki párt megosztott. Sem Navracsics Tibor, sem Pelczné Gáll Ildikó nem oltat, utóbbi úgy fogalmazott, ő inkább megelőzéspárti. Fokozni kell a kézi fertőtlenítőszerek és tisztítószerek használatát. Orbán Viktor pár nap hallgatás után nyilatkozott: felesége nem, ő viszont beoltatta magát.

Október 23.

Szijjártó Péter elnöki stábfőnök a TV2 reggeli műsorában: „Nem oltattam be magam, és, figyelembe véve minden körülményt nem is fogom.”

Október 25. 

A hazugság és lúzerség mára direktíva lett – mondta el sajtótájékoztatóján Pesti Imre. - Amit az új típusú influenzával kapcsolatban el lehetett rontani, azt a kormány elrontotta. A kormányzat felelőssége, hogy bizalmatlanság alakult ki az oltóanyag körül. Úgy kezeli a világjárványt, mint a világválságot: rosszul, dilettáns módon, hazugságokkal övezve.

 

hini4.jpg

 

November 1.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos szerint Magyarország nem használta ki azt a haladékot, amit az új vírus terjedésében az ősz adott. Az átoltási arány jelenleg 3 százalékos, a hatékony megelőzéshez 60 százalék kellene. „A guta üt meg attól a sok hülyeségtől, ami ez ügyben – legtöbbször minden szakmai tényt meghazudtolva – elhangzik”, fogalmazott. A kérdésre, miért nem tisztázzák a vakcinagyártó tulajdonosi hátterét, elmondta: a vakcina jó, a gyártó 15 éve szállít influenza elleni oltóanyagot. Nem ismeri a cég tulajdonosi hátterét, nem is érdekli. A Richter Gyógyszergyár tulajdonosi háttere kit érdekel? – kérdezett vissza.

A kormánypárt megint másokkal akarja megfizettetni alkalmatlanságának árát - szögezte le Cser-Palkovics András helyettes szóvivő. - A Bajnai-kormány totális káoszba fullasztotta az influenza elleni védőoltást.

Czeizel Endre orvos-genetikus egy interjú végén az RTL adásában szinte könyörgött, az emberek hallgassanak a józan eszükre és oltassák be magukat.

November 4.

Világnézeti influenza – kezdte a Magyar Nemzet cikke. - Az embert megüti a guta. Itt az influenzajárvány (hol is van?), az emberek mégsem rohannak magukat oltatni. Pedig már ebtelepre vonszolással is fenyegetik őket. Nem látják maguk körül az új kór áldozatait? Falus Ferencet kis híján megütötte a guta, Czeizel Endre dührohamot kapott, Székely Tamás feljelentésekkel rohangál. Hiába, ilyen alulképzett társasággal, akik százezrével menekülnek, amikor az ő érdekükben rájuk lövünk Csepelen, egy ilyen néppel nehéz ötről a hatra jutni.

November 3.

„Zsarolják az egészségügyi dolgozókat?” Az EDDSZ elnöke, Cser Ágnes az ombudsmanhoz fordult, mert véleménye szerint zsarolással kényszerítik az egészségügyieket, hogy oltassák be magukat.

November 5.

Ez a lenézés ára – írja a Magyar Nemzet. –  Megint egy ügy, amit sikerült jó magyarosan eltolni. Hisztériázhat az egészségügyi kormányzat, fenyegetőzhet az egészségügyi miniszter, fölényeskedhet a tiszti főorvos, a káosz csak dagad. Már megint hülyének nézték az országot. Egynapos pályázati határidővel egyetlen cég felelt meg a kiírási feltételeknek, rögtön kapott hárommilliárdot.

November 11.

Mostantól minden középiskolást ingyen beoltanak – jelentette be az egészségügyi miniszter. - A kormány a WHO ajánlásait figyelembe véve módosította a nemzeti pandémiás tervet.

November 13.

A vakcinatermelés bomba üzlet a 15 éve, az MDF-kormány legvégén kiszervezett hazai védőoltás-gyártónak, az Omninvestnek. Másfél évtized alatt 16 milliárd forintot pengetett ki a költségvetés a ciprusi bejegyzésű cégnek – elemzett a Heti Válasz.

Pesti Imre: Teljes a káosz az influenza-oltás körül. Ahhoz, hogy az új vírus ellen hatásosan lehessen védekezni, kell egy jó oltóanyag, kell bizalom, és kell egy jó kampány. Nem lehet bizalmat kérni úgy, hogy a vakcinát offshore-cég állítja elő. Az állam ebből is üzletet csinál, a járványból is hasznot akar húzni. A vakcina rosszízű biznisz áldozata lett.

 hini5.jpg

 

November 22.

Szegeden nincs pánik a várandósok közt. A hétvégén meghalt kismama után sem akarják beoltatni magukat. Óvatosak, nőgyógyászuk tanácsára legfeljebb családjukat oltatják be, magukat nem. Pál Attila, a szegedi női klinika vezetője szerint is a kismamák környezetét kell beoltani, emellett a lehető legkevesebbet szabad közösségben, zsúfolt helyeken tartózkodniuk.

November 24.

Elképesztő, milyen trükközés zajlik az influenzajárvány ügyében - írja a Magyar Nemzet. – Szeptember óta a kormány a legváltozatosabb információkkal látta el a nyilvánosságot, csak a lényegről nem beszél. Szérumbiznisz megy az emberek bőrére, a leggátlástalanabb kufárokat megszégyenítő módon üzletel a kormány a H1N1-vírus elleni oltóanyaggal.

December 2.

Négymillióan ingyen kapják meg a H1N1 elleni védőoltást – erősítette meg Székely Tamás. - A gyártó tulajdonosi hátterére vonatkozó kérdésre megismételte: a cég 15 éve gyárt Magyarországon oltóanyagot, így 1998-2002 között is.

A járvány kellős közepén vagyunk, napról napra szaporodnak a halálesetek, legutóbb éppen egy kismama hunyt el a H1N1 vírus miatt. Felmerül a kérdés, részesültek-e megfelelő tájékoztatásban az emberek? - kérdezte Pesti Imre. - Ha nem, komoly felelősség terheli a kormányzatot, tevékenységük mindvégig botrányos volt.

December 4.

Egy fiatalember édesapjának levele a Zala megyei néplap Vélemények rovatában:

"Hajrá Magyarország! Üdvözöllek 24 évesen elhunyt fiam nevében is. Hála néhány felelőtlen személynek fiam habozott, ellássa-e magát védelemmel. Most, a híreket hallgatva mit gondol a zavart keltők csapata? Kit érdekel, kinek a tulajdonában van egy cég, amelyik egyébként hatásos szérumot gyárt? Fiam elmehetett volna az orvoshoz, ki tudta volna fizetni a vakcinát, de nem tudta, mi a jó megoldás, még néhány nappal ezelőtt is arról szóltak a hírek, hogy az orvosok, ápolók jó része sem oltatja be magát. Mire a munkahelyén elkezdtek oltani, fiam megbetegedett, és már hiába küzdöttek életéért a kórház intenzív osztályán.”

 hini6.jpg

 

2009 őszére a H1N1 járvány kezdte a szezonális influenza vonásait magára ölteni, a fertőzés kevésbé agresszívvá vált. Tizenkét hónap során így is 284.500 halálesetet okozott világszerte.

Magyarországon 2162 megbetegedést igazoltak, a halálozás 134 fő volt.

 

132 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wmarcelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6015591600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n3spr3ss0 2020.04.05. 09:24:03

A ge..k mindig ge..k. Kutyából nem lesz szalonna. Folytassam? Az akkori rohadékok semmit nem tanultak, most kapkodnak, fűhöz fához rohangálnak védelemért,ahelyett hogy időben elkezdték volna a védekezést.Amit meg elköltenek, azt behajtják az embereken.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 11:06:52

Hmmmm... Na most narancstálibok, lehet tükörbe nézni! Hol vagytok? Mit szóltok mellesleg az adó emeléshez? Nem azt mondtátok hogy az ballib szokás?

CCnick 2020.04.05. 11:19:03

Napi betevő fideszező önkielégítés letudva.

ursus artos 2020.04.05. 11:32:00

@n3spr3ss0: "...ahelyett hogy időben elkezdték volna a védekezést..."
Mikortól van az időben?
Miért nem adtál hasznos tanácsokat a kormánynak mondjuk január 13-án, hogy időben fel lehessen készülni?

teéjesenmindegy 2020.04.05. 11:42:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Mit szóltok mellesleg az adó emeléshez?"
Hogy a multikra meg a bankokra kivetnek némi különadót? Hát ez tényleg rettenetes. Sokkal jobb volna, ha mondjuk vizitdíjat vezetnének be.

Matyika Ápolója 2020.04.05. 12:06:56

Mintha akkor nem hullottak volna naponta ezresével az emberek európai országokban, nem? Apróság, tudom, nekem mégis számít, hogy a h1n1-nek egész életében volt annyi killje mint a covidnak 1-2 nap alatt.

hoplita 2020.04.05. 12:36:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
A fityisztálib különös állatfajta....ha szar van a palacsintában, akkor eltűnik, mint cigánylagziban az ájfon.:)

hoplita 2020.04.05. 12:38:47

@teéjesenmindegy:
Szerinted ki fogja azt a különadót megfizetni? Na?
Soroljam az elmúlt években bevezetett, a nem áthárítható adókat, amit lenyelettek veled is, te gyökér?????

teéjesenmindegy 2020.04.05. 12:44:47

@hoplita:
Akkor tehát sokkal okosabb, ha rögtön velem fizettetnek, ugye? Az a lényeg, hogy a bank profitjához ne nyúljanak. Hogy én elvesztettem a munkám, az nem számít, de a multinak megmaradjon a pénze. Az a lényeg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.05. 12:50:37

Igen, az országrontó szakértő Bajnai ezt is elrontotta.

hoplita 2020.04.05. 12:53:48

@teéjesenmindegy:
Mondtam ilyet? Akkor miért próbálod a számba adni? Tudod, szalmabáb.....

teéjesenmindegy 2020.04.05. 13:09:59

@hoplita: Abban ti vagytok jók.
Na, mesélj, akkor honnan is kéne a kormánynak plusz pénzhez jutnia? Csak a stadiont ne kezdd el.

illaim 2020.04.05. 13:19:48

@teéjesenmindegy: Nagyon rossz a memóriád fidesstálib!
Már az eredeti vizitdíj dupláját szedi a maffiakormány, miután az eü járadékot +1%kal megemelte! Remélem ezt legalább nem akarják tovább növelni!

hoplita 2020.04.05. 13:20:11

@teéjesenmindegy:
Nyomtassanak,, megtehetik, az EKB nem szól bele.:)
Ja...és néhány beruházás leállhat...mongyuk az M8, M4, M31.....álltak ezek négy évet is.

illaim 2020.04.05. 13:24:36

A fidess SA csürhéje mindig is memóriazavaros volt! Most se tesz másként a magyar nép ellensége a fidess! Lop, csal hazudik!

hoplita 2020.04.05. 13:25:05

@illaim:
Ezeknek a fityiszdroidoknak elég az adatlapjára kattintani és egyből lejön, hogy mifélék.:)
Ez is egy 17-es reg, a nagy része akkoriban bevetett trollgeci.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 13:34:36

@illaim: "az eredeti vizitdíj dupláját szedi "
Ez hogy is jött ki? Ahányszor mentél az orvoshoz fizettél.
Most meg havonta fizetsz egy összeget. Hogy számolod ki, hogy a duplája?

teéjesenmindegy 2020.04.05. 13:35:15

@hoplita: Tényleg, ez milyen jó ötlet. Hiperinflációt ide, az a megoldás..

teéjesenmindegy 2020.04.05. 13:37:02

@hoplita: Persze. A bevetett trollsereg.
Ez a világ legnagyobb baromsága, de csak hisztek benne...

Egy wmarcelblog akkora potentát, hogy ide egy hadsereg kell :D:D:D

hoplita 2020.04.05. 13:38:07

@teéjesenmindegy:
Nekem megfelel a fosztogatás is, engem nem érint....és tökmindegy, mert ezt már nem ússza meg a bandád, megy a csúti csüngőhasú is a levesbe.És akkor mézédes lesz a bosszú, van pár seggfej fityiszgeci a listámon.:)

hoplita 2020.04.05. 13:41:18

@teéjesenmindegy:
Az én regem, meg a tied közt majd 10 év van...de ez csak véletlen.
Meg a többi akkortájt jelentkező anyabaszó fityiszgeci is véletlen, ugye?:)))
Elmész a zanyádba..:)))

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.04.05. 13:57:34

@teéjesenmindegy: "Hogy a multikra meg a bankokra kivetnek némi különadót? Hát ez tényleg rettenetes"

te húgyagyú fideSS troll már napok óta futsz a megválaszolás elöl, hogy a CO2 szarértöséged mellett elmesélhetnéd, hogy miért is kell egy válságban, a bezuhant jövedelmek kellös közepén procilikusan akárkire is különadót kivetni, és miért pont a multira??

Ne pofádd járjon itt egész te kis propaganda majom, hanem hozzad fel a szakmai érveket!
Addßig míg a multi nem nem unja a te féleszü orbánod szivatásait és be nem zárja az egész boltot, te meg mehetsz ki a földekre krumplit lopni.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2020.04.05. 13:58:29

Szerintem jo dolog, hogy a Fidesz 4/5-ot kap majd, a spanyol, olasz, francia ballipsi kormanyok pedig megbuknak.

Brusszelnek meg mar annyi, csak a popcornt kerem

hoplita 2020.04.05. 14:01:13

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:
:DDDDDDDDDDDD

Soha ne tegyel haver a fekete lora
0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2018.09.26. óta tag.
Soha ne tegyel haver a fekete lora ezekben a blogokban publikált:

Anyád majma..:)))))))))))

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.04.05. 14:05:09

@teéjesenmindegy: "Az a lényeg, hogy a bank profitjához ne nyúljanak. Hogy én elvesztettem a munkám, az nem számít, de a multinak megmaradjon a pénze. Az a lényeg."

te jó ég, honnan szed össze titeket félkegyelmü idiótákat a takonyárpi propaganda brigád????

Te agytalanított fidelitSSos kisköcsög, a banknak pont úgy bezuhan a jövedelme, pont úgy el kell bocsátania dolgozókat mint a termelö cégeknek. És most már a hiteltörlesztési moratórium miatt is kiesik egy valag jövedelme, miközben ö nem kap moratóriumot azoktól a bankoktól, betétesektöl, akiktöl összeszedte a te hitelezésedre való pénzt.

De sebaj, majd leveri ezt a bank rajtotok félkegyelmü magyar birkákon, akkor majd ö fogja bevezetni rád a rejtett különadókat, te meg ott állsz az orbánod által kökeményen megszopatva.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 14:07:03

@hoplita: Gondolom kurvára be van tőled szarva mindenki.

"z én regem, meg a tied közt majd 10 év van...de ez csak véletlen."
És ez mégis mit jelent, okoska? Mondjuk, hogy az előző regemet akkor tiltotta le valamelyik ballib szabadságharcos?

De azt hiszel amit akarsz, ki a faszt érdekel.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 14:09:36

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
"a bezuhant jövedelmek kellös közepén procilikusan akárkire is különadót kivetni, és miért pont a multira??"

Hát lássuk. A bezuhant jövedelműeket esetleg támogatni kell. Ehhez talán pénz kell. Ja, meg még itt egy járvány, ami miatt kevesebb az áfa, a jövedékiadó meg másik 100 féle adóbevétel. Konkrétan az élelmiszerboltok vannak nyitva.

MÉGIS KI A KURVA ANYÁDAT KÉNE ADÓZTATNI?

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.04.05. 14:10:30

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:

az imádott fideSS-ed áldozatai nem a spanyol meg agyadrögeszméje pártok te kis hülye majom, hanem ti, a fideSS 90%-os nyugger szavazóbázisa, a korona vírus ugyanis öket öket támadja a legveszélyesebben.

Ha orbánod teljesen elkúrja a vészhelyzetet, akkor a járvány végére a fideSS-nek nem kétharmadnyi, hanem csupán 0,66%-nyi szavazói bázisa marad. Onnantól a menekülési útvonal csak Moszkvába vezethet.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 14:10:47

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
Helyes, kampányoljatok csak azzal, hogy jajj, mi lesz szegény bankokkal, tönkre fognak menni. Ezzel lehet szavazókat szerezni.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.04.05. 14:17:42

@teéjesenmindegy:

A TE BÜDÖS KURVA ANYÁDAT ÉS A FELKEGYELMÜ GYEREKÉT KÉNE ADÓZTATNI!

Te félkegyxelmü OPNI szökevény, a te orbán kormányod villogott itt még tegnapelöttig, hogy 1000 milliárd forint tartaléka van, hogy megmentse az országot a a legújabb támadástól (ez most nem a Soros meg Brüsszel támadása te te kis húgyagyú bértroll, hanema egy vírusé), errefel kiderül, hogy ÜRES A KASSZA, alkalmazni kell a Rákosi elvtársatoktól jól eltanult PADLÁS LESÖPRÉST: akinek még van valamije, azt el kell kobozni!

Amelyik multinak egy csöppnyi esze van, az most fogja magát és azonnal hazautalja az összes pénzét a kasszából, még mielött orbán és katonái rendelitileg kisajátítják azt maguknak. A forint meg omolhat be 460-as árfolyamra.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2020.04.05. 14:19:36

Az irás végén nagyon hatásos a levél az apától akinek meghalt a fia. Ki akadályozta meg, hogy beoltassa magát?

De akkor már beszéljünk azokról is, akik az influenza oltás következtében haltak meg. Itt van egy az ismertebb példák közül. Ez is más okból került nyilvánosságra, nem azért hogy a többi embert az oltás veszélyére figyelmeztesse:

444.hu/2018/02/19/orakig-varattak-a-surgossegin-lazar-ervin-feleseget-mielott-meghalt

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.04.05. 14:23:50

@teéjesenmindegy: "Helyes, kampányoljatok csak azzal, hogy jajj, mi lesz szegény bankokkal, tönkre fognak menni"

Öcsém, a te degeneráltságod világrekord! Te anyaszomorító idióta, a magyar magánszemély és vállalati betéteseknek mit mondasz, amikor a bank közli velük, hogy a berakott megtakarításaid, részvényeid, kötvényeid már múlt idö, ugyanis csödbe mentünk, nem kapsz vissza semmit?????

Azt elhiszem, hogy nektek fideSS-es panelproliknak ilyen gondjaitok nincsnek, hogy megtakarítás, de akkor takarodj el azoknak a pénzétöl, akik nálad tanulással, munkával többre vitték!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 14:39:48

@teéjesenmindegy: Te inkább a CO2 bontásán keresztüli energiatárolással kampányoljál! Még mindig nem látom hogy orzod el Oláh Lajos dicsőségét. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 14:43:57

@teéjesenmindegy: Nem azt ugattátok hogy az adóemelés ballib módszer? És szerinted a multi és bank nem fogja ez továbbhárítani? Simán, hogy észre sem veszed! Mi lesz már a CO2 bontás szabadalmaztatásával? Vigyázz, rendesen írd le a kitanítását, különben ugrik a szabadalmad!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 14:47:31

@teéjesenmindegy: "Na, mesélj, akkor honnan is kéne a kormánynak plusz pénzhez jutnia?" - Mondjuk Pénztáros Lölö visszaadná amit ellopott. Meg Kuszaszem azokat a lóvékat amik elvesztették a közpénz jellegét.

illaim 2020.04.05. 14:53:30

@teéjesenmindegy: Degenárált fidesstálibokat még pénzért sem tanítok, nem hogy ingyen! A karantén idődet legalább értelmesen töltöd ha gondolkozol! LOL Fejtsd meg okoska!
A végén még meg is világosodhatsz! LOL

nu pagagyí 2020.04.05. 15:26:43

Az kiderült ebből az összefoglalóból, hogy a Fidesz akkor is össze-vissza hablatyolt, próbálta gátolni a védekezést, politikai haszonszerzés céljával hazudozott az emberek egészségének rovására. Pedig az akkori kormány gondoskodott a vakcinákról, ingyen adta az embereknek. Aki nem oltatta be magát és belehalt a fertőzésbe megköszönheti (bár sajnos nem tudja) a teljesen felelőtlen akkori ellenzéknek, a Fidesznek és az általuk bujtogatott szakmájukat leköpő háziorvosoknak.

Lássuk mit csinál, a közben hatalomra került a Fidesz a mostani járvánnyal. Most sem törődnek az emberek egészségével, mintha még örülnének is, hogy most már mindenki elkaphatja a fertőzést. Most is kizárólag a politikai haszonszerzés motiválja őket, no meg az anyagi is. Az emberek semmit nem kaptak amivel védekezhetnének, de még az egészségügy is lyukas zsebbel várta a vihart. Az össze-vissza beszéd kipipálva. A kvázi teljhatalmat gyakorló Orbán minden tevékenysége abban merül ki, hogy kialakítsa azt a teret, amelyben a hullákért mindenki más felelős lehet majd, kivéve természetesen őt. A mostani ellenzék az elejétől fogva komolyan vette a járványt, javaslataikat zsarolásnak vette a hatalom, most kapkodhat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 15:54:48

Arról volt szó hogy a járvány csak ballib irányítás alatt tombol, igaz narancstálibkáim?

index.hu/kulfold/2020/04/05/torokorszag_koronavirus_valsag_erdogan_jarvany/

Hol a nemecsek, Cycmen és a többi barom?

nemecsekerno_007 2020.04.05. 16:42:31

KariGeri se nagyon reklámozza, hogy melyik magáncéggel tesztelget közpénzből. Vagy már közzétették?!? :)))

morph on deer 2020.04.05. 17:19:34

Nem tudom, utánagondolt-e valaki ennek a hírnek:

“ A vakcinatermelés bomba üzlet a 15 éve, az MDF-kormány legvégén kiszervezett hazai védőoltás-gyártónak, az Omninvestnek. Másfél évtized alatt 16 milliárd forintot pengetett ki a költségvetés a ciprusi bejegyzésű cégnek – elemzett a Heti Válasz.”

Szóval 15 év alatt 16 milliárd forintot fizettek ki védőoltások vakcináiért a gyártónak, és ez “bomba üzlet”!

Mindeközben Pesthy Imre szerint:
“Nem lehet bizalmat kérni úgy, hogy a vakcinát offshore-cég állítja elő. Az állam ebből is üzletet csinál, a járványból is hasznot akar húzni.”
:)
És lám, volt is foganatja:
“Szijjártó Péter elnöki stábfőnök a TV2 reggeli műsorában: „Nem oltattam be magam, és, figyelembe véve minden körülményt nem is fogom.”
Akkor.

Most pedig Szijjártó büszkén tudatta a világgal, hogy:
“ A REPÜLŐGÉPEK EMELLETT 400 EZER DARABOT HOZTAK ABBÓL A GYÓGYSZERBŐL, AMELYET KÍNÁBAN TESZTELTEK, FEJLESZTETTEK, ÉS AZ ALKALMAZÁSA A NEMZETKÖZI KUTATÁSOK SZERINT ÍGÉRETES LEHET A KORONAVÍRUSOS BETEGEK KEZELÉSÉNÉL.”

Megvan?
Gyógyszer amelyet Kínában teszteltek, fejlesztettek, és ígéretes LEHET!
És ezzel most nincs semmiféle probléma, ó dehogy! Most szó sincs róla, hogy:
“Mi ez? Kísérleteznek rajtunk, mint a patkányokon?“ - ki érti?

Azok a régi, szép idők!
Azért mekkora szégyen, hogy a Lőrincnek akkor még nem jutott eszébe, hogy multimilliárdos legyen..!
Bár lehet, hogy megfordult a fejében, de akkor még nem ért rá ilyesmire a melótól.
:)

teéjesenmindegy 2020.04.05. 17:23:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
MÉg mindig nem másoltad be, hogy hol írtam, hogy én co2-t akarok bontani, csak szólok.
Mészáros Lölö mit lopott el? Nem az volt, hogy megépített egy utat, és kifizették neki?
Az MNB 250 milliárdot tol a költségvetésbe. Van még kérdésed?

morph on deer 2020.04.05. 17:24:20

@nemecsekerno_007:
“ KariGeri se nagyon reklámozza, hogy melyik magáncéggel tesztelget közpénzből.”

Mondhatnám, hogy “közöd?” - de nem azt mondom: le vagy maradva, Ernesto!
KariGeri ugyanis azt a pénzt fordítja erre, amit a (nép) orbán ellensége, Soros György adományozott a fővárosnak a vírus elleni intézkedések finanszírozására!
Pech, tudom.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 17:24:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"rról volt szó hogy a járvány csak ballib irányítás alatt tombol, igaz narancstálibkáim?"
Ezt is írtad már, de linket nem adtál, hogy ki mondta és hol...

Kezdesz szenilis lenni..

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2020.04.05. 17:26:26

Karacsonyi ingyenesse tette a parkolast!

Ja nem, szerinte ez nem lehetseges. Zorbannak sikerult.

Ujabb gyomros a doglodo lippsiknek

teéjesenmindegy 2020.04.05. 17:31:14

@morph on deer:
Hogy ki oltatja be magát influenza ellen az az egyén döntése. Az azért világos, hogy influenzával nem nagyon kerülsz lélegeztetőre. A beszámolók alapján a korona sokkal durvább.

"yógyszer amelyet Kínában teszteltek, fejlesztettek, és ígéretes LEHET!" Miért ne lehetne ígéretes? Más is ígéretes, azt meg zárolták az alkaloidánál.
"És ezzel most nincs semmiféle probléma, ó dehogy! Most szó sincs róla, hogy:
“Mi ez? Kísérleteznek rajtunk, mint a patkányokon?“ - ki érti?"

Szerintem nincsen vele probléma. Ha tesztek bebizonyítják, hogy hasznos, akkor itt van, lehet használni - és nem kell sorban állni a gyártónál USA, Spanyol meg Németország után.
A másik, hogy amikor épp haldokolsz, akkor azért betolod a nem engedélyezett gyógyszert is - mit számít már alapon, nem?
Egy vakcinánál azért egészen más. Nálad nem?

Az egyik esetben lélegeztetőn vagy egy hete, vagy segít, vagy nem a másiknál meg egy egészséges emberbe nyomnak valamit, aztán majd lesz valami..

kocsisj 2020.04.05. 17:46:12

@teéjesenmindegy: Turusztikai hivatal- Orbán lánya az jó lesz? Keszthelyi yachtkikötő a "tetű" EU pénzéből. Valószínűleg az is nemzeti kiemelt fontosságú meg titkosított lesz, mint a többi ótvarságuk.

nu pagagyí 2020.04.05. 17:49:08

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Én nem örülnék a helyedben, hogy a diktátor újabb bevételek elvételével károsítja meg az önkormányzatokat, mert ha kirúgnak a munkahelyedről tőlük már nem kaphatsz segítséget, mert nem lesz miből, Orbántól meg azért nem mert elítéli a "segély-alapú" politikát (kivéve az oligarcháknak juttatott munkanélküli segélyprofitot). Mehetsz vissza a bokor alá, ahonnan jöttél.

kocsisj 2020.04.05. 17:53:13

@teéjesenmindegy: Van néhány tippem: Mészáros, Tiborcz, Garancsi, de nézz utána a Hadházy blogján: ott rögtön meglesznek a jogosan potenciális befizetők. Pár száz milliárd rögtön össze jönne.

nu pagagyí 2020.04.05. 17:53:46

@teéjesenmindegy: A H1N1 azért nem volt durvább, mert védekeztünk ellene. A mostani meg Cilike bejelentése szerint durvul. Úgy látszik a transzmenűek születési nemének neonbetűkkel való feltüntetése a személyigazolványban nem használ a koronavírus ellen. Pedig ez volt a NER szakértői gárdájának az egyetlen innovatív ötlete.

kocsisj 2020.04.05. 17:56:33

@teéjesenmindegy: Van néhány tippem: Mészáros, Tiborcz, Garancsi, de nézz utána a Hadházy blogján: ott rögtön meglesznek a jogosan potenciális befizetők. Pár száz milliárd rögtön össze jönne.

nu pagagyí 2020.04.05. 17:59:20

@teéjesenmindegy: "Az MNB 250 milliárdot tol a költségvetésbe". Továbbra is jól fial a forint rontása, cél a 400 forintos euro. Köszönjük egyébként Matolcsynak, hogy ezt most nem lopja el, mint a korábbi MNB nyereséget. Tudod, utóbbi az, ami közpénzből magánpénzzé szokott válni a görög istennőről elnevezett Matolcsy-magánalapítványon keresztül.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 18:01:57

@kocsisj: A keszthelyi kikötővel a legjobb ami történt az elmúlt 50 évben.

kocsisj 2020.04.05. 18:04:26

Kinek a legjobb? A Mészároséknak biztos.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 18:05:26

@nu pagagyí:
"A H1N1 azért nem volt durvább, mert védekeztünk ellene."
Jaa, most is védekezni kéne akkor. Talán a világon máshol is.
Tudja a franc, valahogy nem rémlik országok teljes lezárása 10 éve...

" A mostani meg Cilike bejelentése szerint durvul."
Igen. Az meg lófasz volt ehhez képest.

morph on deer 2020.04.05. 18:12:58

@teéjesenmindegy:
Az tényleg más, szó se róla.
Csak az a qrva nagy különbség, hogy azt az influenza-vakcinát akkor már hosszú évek óta használták, az évenkénti újabb változatra aktualizálva. Tehát az nem egy új oltóanyag volt, amelyik ki tudja, hogy mit csinál, akkor csak az volt a kérdés, hogy hatásos lesz-e.

Persze, ha épp döglődsz, akkor mindent kipróbálsz, gond nélkül. Csakhogy Szijjártó bár viseltesnek tűnik, még mindig elég egészséges ahhoz, hogy rettegnie kellene.
Persze az is lehet, hogy nem is ő retteg.
Van is miért, mondjuk.

De arra azért mindenképpen felhívnám a figyelmedet, hogy a fenti idézetekhez képest a mai ellenzék távolról sem akkora gyökér, mint a fijjug a történelem előtti időkben... Azért az öregedésnek is vannak előnyei, nem? :)

ulpius66 2020.04.05. 18:19:01

@kocsisj: " Van néhány tippem: Mészáros, Tiborcz, Garancsi,..."

Látom imádsz turkálni mások zsebében!

Javaslom turkálj az isteni gyurcsányid, Bajnaid, Leisztinger és még hasonló szarházi ballibsik zsebében!

Karácsony meg nagy ívben fogja be a pofáját!

Teli kasszát kapott a Tarlóstól!!!!!!!!!!!!!!!

Azt, hogy ezt mind a fajtestvéreivel hónapok alatt ellopta, az egy dolog, DE TOVÁBB IS AKAR LOPNI!

Kocsisom!

meséljél mán! Minek Budapestnek 576 tanácsnok és több zucat alpolgármester? (mindegyik havi több millás fizuval + még amit ezen felül lopnak.....)

Nagyokat idézek!

A kispesti szocik vezetője tavaly mondta: "amelyik ballibsi önkormányzati képviselő nem TUD HAVI EGYMILLÁT LOPNI A KÖZÖSBŐL AZ HÜLYE"!

HÁT A MOSTANI BALLIBSI ÖNKORI KÉPVISELŐK EZT NEM CÁFOLJÁK MEG!

ulpius66 2020.04.05. 18:23:50

KARÁCSONY MEG A TÖBBI BALLIBSI POLGÁRMESTER TÉNYLEG FOGJA BE A POFÁJÁT!

NE SIRÁNKOZZON! DOLGOZZON!
(mondhatnám úgy is a sok lopás közben néha dolgozzon.....)

MIT TETT LE A FÉL ÉV ALATT KARÁCSONY AZ ASZTALRA?
(MÁN AZON KÍVÜL, HOGY AMI MOZGOTT AZT ELLOPTA.......)

JA, ÉS AZT IS ELÉRTE, HOGY A MUNKAKERESŐK INGYEN HASZNÁLHATJÁK A BKV-T!

TÉNYLEG HATALMAS TELJESÍTMÉNY!
(mondjuk ezt megértem, hogy a sok lopás közben másra nem volt ideje....)

ulpius66 2020.04.05. 18:28:46

Ez a sok szarházi ballibsi polgármester meg önkormányzati képviselő oldja meg a porblémát!

NE POFÁZZON, ÉS ROHANGÁLJON A BALLIBSI SAJTÓHOZ, HANEM OLDJA MEG A PORBLÉMÁT!

HA PEDIG KÉPTELEN EZT MEGOLDANI, AKKOR MONDJON LE!

TELJESEN BIZTOS VAGYOK BENNE, HA TARLÓS MARAD A FŐPOLGI, AKKOR NEM LENNÉNEK ILYEN PORBLÉMÁK, ÉS A BUDAPESTIEK BIZTONSÁGBAN LENNÉNEK!!!!!!!!!!!

ulpius66 2020.04.05. 18:36:01

Milyen érdekes a ballibsi polgiknak van arra ideje, hogy napi több órás fészbuk és hasonló oldalakon lógjanak, és riportokat adjanak a ballibsi sajtónak!!!!

Arról valahogy elfeledkeztek, hogy dolgozni és kéne!

Náluk a MUNKA KIMERÜL ABBAN, HOGY NAPI 24 ÓRÁBAN SZIDJÁK ORBÁNT ÉS A MAGYAR KORMÁNYT!

HATALMAS TELJESÍTMÉNY!
(mondjuk eddig még egy porblémát sem oldottak meg.......)

DE HA MÁN A BALLIBSI POLGÁRMESTEREK KÉPTELENEK A PORBLÉMÁKAT MEGOLDANI, LEGALÁBB HAGYJÁK, HOGY ORBÁN ÉS A MAGYAR KORMÁNY AZOKAT MEGOLDJA, ÉS NE HÁTRÁLTASSÁK A KORMÁNYT!

CSAK A TÉNYEK KEDVÉÉRT: EDDIG ORBÁN ÉS A MAGYAR KORMÁNY KEZELTE EURÓPÁBAN LEGJOBBAN A JÁRVÁNYT!
(a ballibsi polgármesterek gáncsoskodása ellenében.....)

morph on deer 2020.04.05. 18:36:30

@teéjesenmindegy:
“ Jaa, most is védekezni kéne akkor.”

Most nincs mivel, akkor meg volt.
Igaz, offshore cégtől, de volt és működött!
Most meg kábé olyan a helyzet, mintha sötétben kéne megtalálni a kijáratot egy labirintusból... Az egyetlen esély, ha be sem lépsz, mert “a kilépés bizonytalan”.

Ráadásul ez a vírus most annyira szemét, hogy ha már lélegeztető-gép is kell, akkor már annyira szétcseszi a tüdőt, hogy ha túléled, akkor is vonszolhatod az oxigénpalackot életed végéig.

Szóval ideje lenne kicsit komolyabban venni, és legalább pár hónapra felfüggeszteni a geciskedéseket, és nem olyan faszságokkal foglalkozni, hogy ráírjuk-e a “származási helyet” a lakcímkártyára!
De most tényleg, nem gondolod?

ulpius66 2020.04.05. 18:39:26

Ha Karácsonynak nem tetszik, hogy a kormány elvonja Budapesttől az adó egy részét, akkor rúgja ki az 576 tanácsnokát, és a több tucat alpolgármesterét, az önkormányzati dolgozók bérét meg csökkentse minimum 50%-al, úgy ahogy ezt a környező országokban is teszik!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 18:43:01

@ulpius66: Félsz hogy benyomva hagytad a CAPS LOCK-ot és nyomogatod a felkiáltójeleket nyakra-főre? Nem tudtad kölcsönkérni az egy millát amit letétbe kellene helyezned? A közmunkásfizudra nem ad senki hitelt? Különben miért kell elvonni a polgik jogait? A fideszesek sem tudják megoldani?

"Teli kasszát kapott a Tarlóstól!!!!!!!!!!!!!!!" Hazudsz. Hogy lehetsz ennyire gátlástalan gazember hogy ilyet képes vagy hazudni?

hu.euronews.com/2019/10/21/80-milliard-budapest-adossaga-de-az-ev-vegere-120-milliardra-is-nohet-a-hiany

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 18:43:54

@teéjesenmindegy: Beadtad már a szabadalmat a CO2 bontásra? Siess mert a Föld sorsa múlik rajta!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 18:47:16

@teéjesenmindegy: nemecsek barátunk írói munkásságát böngészd át!
Itt írtad a CO2 bontást te kis hazudós!

"teéjesenmindegy 2018.03.31. 11:43:42
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Az összes vegyületük agyonkutatott? Akkor a francért kutatgatnak mindenfele.
Tehát te 2018ban kijelented, hogy nincs és soha nem is lesz olyan anyag amiből energia közlésével kiválik mondjuk az oxigén, és akkor a maradék tárolható, illetve később elégethető, amikor energia szabadul fel. A víz ilyen, meg mondjuk a Co2 is, de nyilván nincs több a világegyetemben."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 18:50:52

@teéjesenmindegy: "Az MNB 250 milliárdot tol a költségvetésbe. Van még kérdésed?"

Te hülyegyerek! Az MNB-nek abból van nyeresége, hogy a 265-ös euró árfolyamon felvett IMF hitelt átváltja jóval több mint 300-on forintra. Az MNB hogy termel pénzt? Csak nem úgy mint a Soros, valuta árfolyamokkal játszadozással?

tireless treehugger 2020.04.05. 18:51:30

Mekkora már hogy a fidesz trollok mindenféle szir-szart felemlegetnek hogy eltereljék a poszt mondandóját.

Ez pont azt mutatja hogy a bejegyzés telitalálat.

Szép munka.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 18:57:45

@teéjesenmindegy: Hazudós vagy! :-))

"teéjesenmindegy 2018.03.31. 14:46:36
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ja tele a net Kurt úrfi cikkjeivel.
Tehát akkor a Co2 nem bontható? Az úgy van, ahogy? Soha semmivel?
Tényleg?
Akkor sem ha hőt közölsz vele? Nem fog felbomlani a kötés?"

teéjesenmindegy 2020.04.05. 19:08:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ezek ugye kérdőmondatok, jól látom?
Hol van ebben az, hogy én co2-t akarok bontani?

Szóval, mondd már ki, hogy a CO2 az úgy van ahogy van, az a nirvána, ahova minden vegyület törekszik, megváltoztathatatlan állapot. Te vagy a vegyész, hát mondd már ki, légyszi.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 19:10:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igen, az jobb volt, amikor az mnb veszteséges volt, ugye? :D:D:D
Daliás idők voltak.

ulpius66 2020.04.05. 19:15:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ugyan fingom sincs mért vagy beleőrülve a CO2 bontásába, de azt nyilván tudod, hogy a legkönnyebb úgy felbontani, hogy a növény "belélegzi" a CO2-t a "C"-t, a szenet megköti, az O2-t "kilélegzi" és így látják el a világot oxigénnel!

Ennyike.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 19:23:11

@ulpius66: Na! Itt a másik hülye aki bukott kémiából! Tudod mi a különbség egy vegyi reakció és a bontás között?

@teéjesenmindegy: Te jöttél azzal hogy a CO2 bontásával szenet lehet eltárolni. :-)) Igen a CO2 maga a nirvana, mert legfeljebb 4700 Celsius fokon fog disszociálni, de ott a két gázt nem tudod elválasztani, vagyis hővel te azt sosem bontod el. A CO2-t csak más anyagokkal reagáltatva lehet átalakítani. Remek. Minden alkalommal jót szórakozok az ostobaságaidon. Csak beírom hogy CO2 és már röhöghetek is rajtad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 19:24:40

@ulpius66: Csak szopatom vele @teéjesenmindegy: -t. Képtelen elismerni hogy hülye volt. Minden poszton hülyét csinálok belőle.

ulpius66 2020.04.05. 19:32:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Bocsika!

Azt hittem nem ismered a fotoszintézis lényegét......

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.05. 19:36:47

@ulpius66: Az egy kémiai reakció mint például a CO2 + H2 vagy a CO2 + CH4. Igaz kicsit összetettebb. De a hülyéje a CO2 bontásról beszélt ami csak 4700 Celsius fokon következik be.

teéjesenmindegy 2020.04.05. 20:19:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"A CO2-t csak más anyagokkal reagáltatva lehet átalakítani. Remek."
Tehát akkor csak szét lehet szedni? Hm? Ahhoz esetleg kell bármilyen külső energia, vagy csak úgy magától történik? Tudod, mint a napfény esetleg...

És akkor a vizet is, ugye?
Több ilyen anyag nincs még mindig nincs a világban? Csak ez a kettő?

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2020.04.05. 20:27:54

@nu pagagyí: sosem szorultam segelyre, de jobb ha tolem tudod, az onkormik tulnyomo tobbsege fideszes

ha ha ha

nemecsekerno_007 2020.04.05. 20:45:27

@morph on deer: Sokba fog ez még kerülni KariGeri-nek :)

szemtanú 2020.04.05. 21:12:52

A poszt azt mutatja meg, hogy a magyar politikus párttól függetlenül egyformán viselkedik, akár ellenzékben van, akár kormányon.

DarthVader 2020.04.05. 21:37:24

@teéjesenmindegy:

Orvosnál fizettél 300 Ft-ot, ha beteg voltál, mondjuk 3x300-at 1 hónapban. Ha nem voltál, nem fizettél. Most meg fizetsz - 250 000 Ft-os bruttó fizetéssel számolva 2500 Ft-tal többet, akár beteg vagy akár nem. Baromi jól jártál, igazad van, és mindenki, aki ezt nem látja be, az idióta.
(De lehet hogy mégse....)

sóhegy049 2020.04.05. 22:28:02

Szar tükörbe nézni, mi genyák? ))) LOL (((

sóhegy049 2020.04.05. 22:29:29

@DarthVader:
...és nem ültem órákat a vének közt a háziorvosnál, hogy irassak egy adag Algopyrint... (már nem kell iratni)

Sir Gombóc 2020.04.05. 22:37:17

@Matyika Ápolója: nem igaz. Eddig még bőven a H1N1 vezet.

Sir Gombóc 2020.04.05. 22:42:39

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Trump is megbukik? Ott is nagy szar van, nagyobb már, mint Európában.

vénkujon 2020.04.05. 23:12:24

nagyon jó kivonat ez. akkoriban én már nem is csodálkoztam a fidesz faszfejeinek az ámokfutásán. semmi nem volt nekik drága baszmeg, csak kampányoljanak.:) ezek tények.
kokó istván is beleállt akkoriban a kampányba bazmeg. embereket beszéltek le az oltásról, kavarták a szart

vénkujon 2020.04.05. 23:14:18

@MAXVAL bircaman közíró: ezt viktorod vezényelte a fene a picsádat. figy csak. meghívlak sörözni. ha pesten jársz összefuthatnánk. úgy tervezem, hogy akkor jó pirosra pacsizom a seged:D de csak viczbő:D

na?

vénkujon 2020.04.05. 23:17:10

...gratuálok a posztolónak. köszönet a munkáért

DarthVader 2020.04.05. 23:31:29

@sóhegy049: ez volt a hab a tortán. Most ugyanazok ott ülnek ingyé', a barma meg fizet és várhat. De az vót a rossz e' meg a jó.

sóhegy049 2020.04.05. 23:36:34

Ejj mán... :-)

"A fotoszintézis első szakaszában a fényenergia kémiai energiává alakul át, amely nagy energiájú kémiai kötések létrehozására fordítódik, így a glükóz kémiai kötéseiben is szerepet játszik. A szén-dioxid és a víz a nap fényének hatására glükózzá alakul, miközben oxigén és víz keletkezik. A folyamatot a következő kémiai egyenlet írja le:

6CO2 + 12H2O + napfény → C6H12O6 + 6O2 + 6H2O

Vagyis 6 szén-dioxid molekulából (CO2) és 12 vízmolekulából (H2O) fény hatására egy glükózmolekula (C6H12O6), 6 oxigénmolekula (O2) és 6 vízmolekula (H2O) keletkezik."

vénkujon 2020.04.05. 23:39:55

@teéjesenmindegy: ez a marcell nagyon belenyyomta most az orrod/orrotokat ebbe a kis (inkább jókora) kaksitokba. de persze, csak pörögj tovább, égesd magad:D

sóhegy049 2020.04.05. 23:43:08

@DarthVader:
Most Soros a Zellenség, akkor ment a ZoffSoros ámokfutam, ezek élete az ellenségkeresés, a társadalmi nyugalom szétzilálása és a szarkeverés. Ehhez mindig hithű és dilettáns barmokat társítani.

Sir Bates dö Hól 2020.04.06. 00:22:10

@ursus artos: én speciel három hete írtam másik blogokon, hogy itt froban a TELJES politikai establishment összefosta magát a bokájáig (fro és mo lehetőségeit nem lehet összehasonlítani!)... a ner-cselédség reagálása: hazaáruló migrált köcsög, ne ugass!... oké, akkor ennyi...

Sir Bates dö Hól 2020.04.06. 00:29:26

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: aha, majd a nemzetközi nacionalizmus nevében mo is kap segítséget;-)... én itt azt látom, hogy inkább nem terhelnék az európai gazdaság motorjának önálló brummogását a gondjaikkal!;-)...

s 2020.04.06. 01:45:52

Mindent elmond az akkori ellenzékről és a mostaniról is. Látszik, hogy ki volt együttműködő és ki nem. Mindent elmond az akkori kormányzatról és a mostaniról is. Látszik, hogy ki tört a totális hatalomra és ki nem.
Minden látszik, csak szemetek volna, hogy lássatok. Eszetek, hogy értsetek. Nektek már nincs egyik sem. Vakok vagytok és hülyék.

Dread Naughty 2020.04.06. 02:46:30

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:

"Szerintem jo dolog, hogy a Fidesz 4/5-ot kap majd, a spanyol, olasz, francia ballipsi kormanyok pedig megbuknak.

Brusszelnek meg mar annyi, csak a popcornt kerem"

Szerintem az első fele nem jön majd be. Marad a 2/3.
Egyszerűen a libsi, pesti, suttyó gecik nem változnak, ő már így halnak meg.
Viszont az EU-nak vége, ez szinte biztos. Szvsz névleg meg fog maradni, mitn entitás, ami a skandinávokat, az osztrákokat és a hollandokat a németekhez csatolja, de kb ennyi. Egy közepesen fos multilaterális kis kereskedelmi egyezmény zászlóval és isiászos komcsikkal az élen, ennyi.
Hogy mi mihez kezdünk, az nagyban függ a gazdasági helyzettől, de nem lennék meglepve, ha lengyel vezetéssel létrejönne egy Intermarium kaliberű föderáció.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.06. 07:45:53

@math0: Az oxigén "kiválásáról" még nem is beszéltünk! :-))

Emmett Brown 2020.04.06. 08:44:01

@math0: tehát aki mondjuk 10 napja kórházban van, akkor annak az ellátáshoz nem is kellene maszkot vennie a dokiknak/ápolóknak?

Measurer 2020.04.06. 08:47:48

ORF: mától kötelező a boltokban a szájmaszk - Ausztriában.
Kérdésem, mondjuk Budapesten, ahol kormányzati és önkormányzati felelősség is fennáll,mikor teremtik meg a szájmaszk-használat feltételeit?
Itt még a bolti eladóknak sincs szájmaszkja.
A politikai pártok között egyben van egyetértés: a sumákolásban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.06. 08:54:50

@Emmett Brown: Ezt úgy gondoltad, hogy az egyik betegnél felteszik, a másiknál leveszik, attól függően mi áll a kórlapján?

Bogyó 2 2020.04.06. 09:01:15

@ulpius66: "CSAK A TÉNYEK KEDVÉÉRT: EDDIG ORBÁN ÉS A MAGYAR KORMÁNY KEZELTE EURÓPÁBAN LEGJOBBAN A JÁRVÁNYT!"

Ezt mégis milyen kimutatásból szedted vagy csak a vágyálmaid egyike? AZ országban nem lehet kapni szájmaszkokat,kézfertőtlenítőt, miközben másutt kötelezővé teszik, mert van. Az iskolai oktatás csak a tanárok a szülők és a gyerekek hozzáállása miatt működik úgy ahogy, a kormányzat alig-alig tett valamit az ügyben. Péntek reggel nem zárjuk be az iskolákat este igen. A polgik csak a fideszhadsereg felügyelete mellett dönthetnek, estére mégse. A tesztelések kifejezetten alacsony szintűek, ezért sok a rejtett fertőzött, akik későn kerülnek a látókörbe, ha bekerülnek egyáltalán, s ez segíti a terjedést. A fertőzöttek számához képest a halálesetek száma kifejezetten magas. Nem mondom, kurva nehéz hiba nélkül dolgozni és persze vannak jó intézkedések is, de hogy a legjobban kezelte a járványt? Mitől jobb mint Szlovákia, Bulgária, vagy Dánia járványkezelése áruld már el!

"AZ önkormányzati dolgozók bérét meg csökkentse minimum 50%-al, úgy ahogy ezt a környező országokban is teszik!" Ez megint micsoda? Akkor először magukon példát mutatnak? Pl Semjénen meg a többi ingyenélőn? Hónapok óta cikkeznek arról, hogy az emberek sorra állnak fel a közszférás hivatalnoki állásokból, nincs elég ember, a középfokúak szinte mind minimálbéren dolgoznak, max. a nagyvárosokban nem. Ezt még a felére igaz? A falvak önkormányzatai szinte teljesen kiürültek, alapvető feladataikat nem látják el a sorozatos elvonások miatt, mert pénzt csak megpántlikázott pályázatokkal és benyalással lehet szerezni, most a kevés adóból is elvesznek. Közben persze az önkorik lássák el a karanténba vonulók, az idős személyek ellátását,csinálják a védekezést helyi szinten, de szerinted LEGALÁBB 50%-kal kell csökkenteni a fizetésüket. Esetleg az ápolónőkét meg az orvosokét nem kéne? Vagy a tanároét, hiszen úgyis otthon vannak, nem? A rendőrökét? Úgy sincsenek annyian az utcán? A katonákat nem kellene kirúgni mind? Hiszen nincs háború! Vannak még ilyen jó javaslataid az állam összedöntéséhez? Melyik országban csökkentették egyébként felére a fizetéseket, írd már meg, nagyon kíváncsi vagyok!

Bogyó 2 2020.04.06. 09:04:03

@Measurer: Nálunk azért nem kötelező a szájmaszk, mert Orbán kezeli legjobban a járványt, ahogy megtudtuk itt. Én azért meg merném kockáztatni, hogy Türkmenisztánban azért még Orbánnál is jobbak, de igen szorosan a másodikok vagyunk.

Emmett Brown 2020.04.06. 09:10:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: vagy 10 max 12 nap után át lehetne őket szállítani egy saját kórházi szárnyba. ott már nem is kell maszk, hiszen Matyi leírta hogy 12 nappal a megfertőződés után nulla a valószínűsége a vírus továbbadásának.

degreen 2020.04.06. 09:19:22

A zindex még az sem tudja, hogy járvány e van-e.
Jogszabályt értelmezni nem tudnak, és még a saját hülyeségüket magyarázzák. Mondjuk jogukban áll kérdezni (hülyének lenni). Csak akkor ne csodálkozzanak, hogy lassan a vicc kategóriába kerülnek.

Bogyó 2 2020.04.06. 09:24:36

@Dread Naughty: Igen, ez az Eu olyan jó volna ha összedőlne. Hiszen 10 milliós országként sokkal jobban tudunk bármiféle érdeket érvényesíteni Kínával, az oroszokkal, Japánnal, vagy az amerikaiakkal szemben, hiszen nem a mindenkori biz. elnök hanem Orbán vezet bennünket a tárgyalásokon, s ez felülírja azt, hogy valaki 10 millió vagy 500 millió nevében beszél.Ezek a törökök, albánok, szerbek stb. is mind hülyék, hogy be akarnak lépni, amikor mennyivel jobban élnek mint mi, a hollandoknál, dánoknál meg pláne. Ott a legrosszabb.Nagyon bízunk benne, hogy ismét megszűnik a szabadkereskedelem, nem lesz itt csak szabadon átutazgatás, hanem szép tömött sorokban várnak majd a buszok a bécsi utaknál a határon, természetesen vámoellenőrzéssel, Erdélybe igyekezve se bohóckodjunk itt a személyikkel, gyűjtsük csak ismét a pecséteket az útlevelekbe. Kár volt ezért a sok EU-s támogatásért is amit kaptunk, hiszen sokkal többet fizetünk be, ezt minden kocsmában tudják, látszik is, hogy mennyivel jobban éltünk egy luxemburgihoz vagy egy svédhez képest a kilencvenes években a Kádár-rendszerben meg különösen. Egyébként is a magyarság már nem tudja elviselni ezt a nyugati kulturális nyomulást, nem vagyunk mi kíváncsiak az amerikai filmekre, az egész angolszász pop- és rockzene okádnivaló, mi a kínai filmművészetre vagyunk vevők - különösen a az egyéni szabadság feleslegessége témakörében - és a Türk Tanács tagjainak rockzenéjét kívánjuk hallgatni, óh, azok az üzbég metálbandák! Ráadásul az EU és jogelődei területén, amióta csak létrejöttek, nem volt háború. Olyan szégyenteljes 70 éves időszakasz ez, amilyen még soha nem volt korábban, semmi izgalom, mennyivel jobb férfiasan egymásnak feszülni, most meg csak a Reál Madrid-Barcelona összecsapáson izgulhatunk, de persze ezs em igaz, hiszen mi a felkelő nap felé fordulva a Mahacskala sportkulturáján kívánunk edződni, távol a nyugati fertőtől. Mi vérségi és nem területi alapon kell, hogy összefogjunk s ez ügyben a világos út számunkra csakis kazah, kirgiz, üzbég testvéreinkkel együtt lehetséges, ha Allah is úgy akarja!

Emmett Brown 2020.04.06. 09:25:43

@degreen: pont a fidesz szeret ilyen formai dolgokon lovagolni. le van írva, hogy mi a jelentősége.

Emmett Brown 2020.04.06. 09:44:24

@math0: tegyük fel, hogy ma elkapod a vírust. hagynád-e anyádnak, hogy meglátogasson április 19-én és adjon két puszit maszk nélkül?

midnightcoder2 2020.04.06. 09:53:18

@Bogyó 2: "Ráadásul az EU és jogelődei területén, amióta csak létrejöttek, nem volt háború."

Azért ez leginkább a jóléti társadalmaknak köszönhető, ennek a jólétnek azonban egyre kevésbé van meg az alapja. Az a technológiai és szellemi fölény a világ nagy részéhez képest, ami 70 éve még megvolt, ma már csak nyomokban létezik. Európa elég jó úton van oda, hogy a görög modellt kövesse: kedélyes kis nyaralóhely ami abból él hogy 3000 éve milyen fasza gyerekek voltak.

Ezzel együtt persze az EU megszűnése valóban szívás lenne, mert egyedül még bénább kacsák vagyunk. Mi nem a britek vagyunk, saját gazdasággal és kapcsolatokkal szerte a világban az EU-n kívül is. Ezzel együtt az EU-nak szvsz hosszú távon nemigen van esélye, de ez kb. független attól hogy mi mit gondolunk vagy teszünk.

Emmett Brown 2020.04.06. 09:55:14

@math0: ekkora terelés még egy fideszestől is derék munka lenne :)

még egyszer: most megfertőzödsz, 12 nap nokontakt karantén. 13 nap múlva meglátogathatna-e anyád?

Magyarul: tartod-e, hogy 12 nap után tényleg nulla a fertőzés valószínűsége? Mindösszesen ennyi a kérdés :)

degreen 2020.04.06. 10:13:26

@Emmett Brown:
(3) * Különleges jogrend bevezetésekor az egészségügyi válsághelyzeti ellátásra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni az egész országra kiterjedően, azonban ez esetben nem szükséges az egészségügyi válsághelyzet kihirdetése.

net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000040.KOR&dbnum=1
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000041.KOR&dbnum=1

de különben

(4) * A (3) és (3 a) bekezdésen kívüli eseményt

a) ha a (2) bekezdés a) pontja szerinti egészségügyi válsághelyzet

aa) egy megye területét érinti, az egészségügyi államigazgatási szerv javaslatára a miniszter,

ab) több megyét érint, az országos tisztifőorvos javaslatára a miniszter,

Sir Gombóc 2020.04.06. 10:14:38

@degreen: vagy az is lehet, hogy az országot irányító dilettáns banda a hülye?

degreen 2020.04.06. 10:22:55

@Sir Gombóc: Rosszul mondod, itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Emmett Brown 2020.04.06. 10:35:19

@math0: igen, a tesztelés segít. De megint terelsz: az az állításod, hogy 12 nap után NULLA a valószínűsége annak, hogy a beteg megfertőz valakit, hiszen ezt már több tucatszor linkelted be.

Hajlandó lennél-e ezt a hipotézist anyádon tesztelni? Nulla a valószínűsége, szóval nincs kockázat, ugyebár?

Emmett Brown 2020.04.06. 10:42:52

@math0: nem válaszoltál, tereltél.

Még egyszer: nulla-e a valószínűsége, hogy a 12. nap után még fertőz egy beteg?

Ha igen, hajlandó lennél-e anyáddal tesztelni ezt az állítást?

Emmett Brown 2020.04.06. 10:46:11

@math0: élvezem amúgy, hogy elnyújtod az előjátékot mielőtt pofán fosnád magadat :)

degreen 2020.04.06. 11:26:49

Érdekes összehasonlítás, na de ha már a szerző ezt választotta:

Korona vírus
Időszak: 4 hét
Fertőzött: 744
Elhunyt: 38
Mintavétel: 22282

H1N1
Időszak: 38 hét
Fertőzött: 2114
Elhunyt: 124
Mintavétel: 8955

(www.antsz.hu/data/cms27117/figyelo_2010_07.pdf?query=h1n1)

Érdekes, akkoriban milyen sokat teszteltek.
Vagy mégsem?

illaim 2020.04.06. 11:47:54

A fidess SA nemzetellenes és hazaáruló csürhéje a tényeken alapuló szembesítést sem képes felfogni! Továbbra is a nemzet és a haza ellen ügyködik, pedig tudhatnák jól, hogy a haza nem lehet ellenzékben! LOL

CCnick 2020.04.06. 11:48:35

Ti tényleg mindent megtesztek az újabb 2/3-ért.

Folytassátok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.04.06. 11:54:21

@degreen: 10 évvel ezelőtti tesztszámot konkrétan a mostanihoz hasonlítani a mongolFidiótaság netovábbja. azt nem akarod összehasonlítani, hogy a mobiltelefonokban mennyivel kevesebb memória volt? erről is az MSZP tehet, ugye, te kretén, mongolFidióta fasz!

Emmett Brown 2020.04.06. 11:57:00

@math0: "Itt van egy explicit görbe erről, te húgyagyú fasz!

www.electronique-eci.com/news/une-application-pour-contribuer-contenir-la-propagation-du-coronavirus

a 12 nap után már nulla a valószínűség. Bemutattad, hogy te kurva hülye vagy "

vs

"Nem teljesen nulla. Kicsi."

degreen 2020.04.06. 11:58:31

@Brendel Mátyás: Gratulálok, intelligens válasz. Miért nem egy nicken közlöd a mondandódat Matyi? Már kevered a nickjeidet? Az összehasonlítást beszéld meg a blogíróval ;)

degreen 2020.04.06. 12:10:07

@math0: A 2019-es önkormányzati választás megyei listás adatai nem hagynak kétséget afelől, hogy Budapesten és a 23 megyei jogú városon kívül a Fidesz fölénye hatalmas mértékű. Míg 2014-ben még 48-61% között szóródott a 19 megyében a Fidesz támogatottsága, 2019-ben már 51-69% között. A (Budapesten és a megyei jogú városokon kívüli) országos átlaga 4,6 százalékponttal 57,2%-ra erősödött öt év alatt.

A Fidesz polgármesterjelöltjeinek döntő többsége még a budapesti kerületekben és a megyei jogú városokban is több szavazatot szerzett, mint öt évvel korábban.

A 14 budapesti kerületi ellenzéki győzelem kettősen megítélhető: egyrészt jelentős előretörés, főleg a korábbi állapothoz és a mérsékelt elvárásokhoz képest, másrészt már a 2018-as országgyűlési választási adatok azt mutatták, hogy az összes budapesti egyéni kerületben lényegesen több szavazatot gyűjtöttek a különböző ellenzéki jelöltek kormánypárti riválisuknál. Így aztán az sem lett volna teljesen irreális forgatókönyv, hogy szinte az összes kerületben az össz-ellenzéki jelölt győzedelmeskedik 2019-ben. Ehhez képest a Fidesz 9 ellenzéki polgármesterjelölt győzelmét meg tudta aka-dályozni

A 10 megyei jogú városban szerzett ellenzéki polgármesteri cím is felülmúl-ta az előzetes várakozásokat. Ha viszont azt vesszük alapul, hogy már a 2018-as országgyűlési választáson a 23-ból 21 városban többen szavaztak ellenzéki jelöltekre, mint fideszesre, és most először volt szinte mindenhol össz-ellenzéki jelölt, a mérleg már nem is annyira kedvező az ellenzékre nézve.

www.fes-budapest.org/fileadmin/user_upload/dokumente/pdf-dateien/fes_pc_valasztasok_2019_hun.pdf

degreen 2020.04.06. 12:11:13

@math0: és 10 éve voltál te is, gondolom már akkor se lehetett beosorolni :DDDD

Emmett Brown 2020.04.06. 12:36:38

@math0: nulla vagy nem teljesen nulla,kicsi?

ZX 2020.04.06. 13:35:59

@math0: Naaa! Azért vidéken sem bolondult még meg mindenki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.06. 13:43:20

@sóhegy049: "A folyamatot a következő kémiai egyenlet írja le:

6CO2 + 12H2O + napfény → C6H12O6 + 6O2 + 6H2O"
Ez a bruttó folyamat. És ez nem a CO2 bontása.

Emmett Brown 2020.04.06. 15:25:06

@math0: nálad a megvan az nulla is lehet?

CCnick 2020.04.06. 17:47:11

@math0: Persze. És most add szépen vissza a telefont az ápolódnak.
süti beállítások módosítása